"rabatt på siba?"

jag får inte sitta här, jobbar egentligen. borde ta mitt ansvar.. precis som de förra timmarna.. jag räddar ingen värld, jag hjälper inga fattiga, ger inget barn ett bättre liv. jag delar ut lappar med rabatt på siba, folk undrar nog vem som ställer upp på de.

over and out
/från toaletten

tur utan retur norge tack!

tjenixen, halloj och hejsan! just nu sitter jag i en dubbelsäng, i ett litet rum med spegelgarderob, det är i en tvåa som jag delar med sofia och daniell, den ligger i lade, en 10minuters busstur från "sentrum"- i trondheim. Jag kom hit den första december och ja, jag vet, vem fan åker till norge i december och firar jul i en okänd stad, med skitjobb runt ikring sig?? menmen jag och sofia gjorde de!



så mycket mer intressant än så är det faktiskt inte:) vi lever på svensk mat som vi tog med oss, vi jobbar på manpower sofia städar och jag får små jobb, har arbetat i kök, städat och nu delar jag ut rabatt kort för siba... så mitt uppdrag att rädda världen eller hjälpa barn verkar som vanligt ligga några trappsteg fram.




nu fick jag det att låta som att trondheim vore trist eller nått sånt och det är det ikke!!
min norge lista från hett, till opeppt..
- alla är sjukt trevlig här! man pratar med folk överallt, på busshållplatserna, affären.. ja överallt
- språket är så glatt. ex: "roligt"- betyder "lugnt" (vilket min arbetsgivare på städteamet sa hela tiden och det låter så peppande!!) "går det great?" är som svenska "går det okej?" vilket också låter mycket trevligare! och sist men inte minst "hade!" istället för "hejdå", så jag tycker norska är som - det glada språket.
- trondheim har massor av små trähus vilket gör att det känns väldigt hemtrevligt och mysigt!
- kul med allt nytt, platserna, folket, ja det som alltid kommer då man åker någonstans man aldrig varit förr och man inte känner någon
- nisserne over skog och hei, norsk julkalender för vuxna, underbar! det är komiker som ska tävla om att bli årets nisse (tomte) och vår kära svenska björn gustavsson var med där, men han åkte sorgligt nog ut igår kväll...
- systemet har 18års gräns på allt under 22%
- kroglivet vore kung!!! om man vore 20
- kläderna (tycker jag) är svinsnygga... så ha med en extra slant för det, och dem är inte så mycket dyrare än sverige
- man saknar svenska julens myskänsla, här har dem inte riktig julmust, dem säljer inte lussebullar eller knäck
- det är dyrt med mat
- det är få som vill snacka engelska, för att dem förstår dig- men du förstår inte dem...


Hade kjempe gott!!!!!


RSS 2.0